Καλημέρα σε όλους και καλό ΣΚ με υγεία …. Στη Segunda τρέχει η 41η και προτελευταία αγωνιστική. Η αυλαία άνοιξε χθες με το αδιάφορο Σαραγόσα – Λούγκο 1-0. Τα παιχνίδια στα οποία εμπλέκονται οι ομάδες που παλεύουν για την παραμονή ξεκινούν στις 21:00 – αυτά των ομάδων κορυφής στις 23:00. Για την Primera διεξάγεται το αδιάφορο Βαλένθια – Θέλτα.

 

PRIMERA

 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΘΕΛΤΑ

To ”Μεστάγια” θα είναι σχεδόν άδειο καθώς ο κόσμος της Βαλένθια αποφάσισε να μη μπει στο γήπεδο διαμαρτυρόμενος για την πολιτική που ακολουθεί ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λιμ. Μία Βαλένθια η οποία για 3η συνεχόμενη σεζόν δε θα παίξει στην Ευρώπη. Στη Θέλτα προσπαθούν να βγάλουν 1ο Ισπανό σκόρερ τον Ιάγο Άσπας που έχει 17 γκολ όσα και ο Ραούλ ντε Τομάς της Εσπανιόλ (είναι τιμωρημένος δεν παίζει στη Γρανάδα). Ο Άσπας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα στο 1-0 επί της Έλτσε σπατάλησε τέσσερις καθαρές ευκαιρίες. To any time Ιάγο Άσπας πληρώνει κοντά στο 2,10.

 

SEGUNDA – ΠΑΡΑΜΟΝΗ

 

ΜΑΛΑΓΑ – ΜΠΟΥΡΓΟΣ

Η Μάλαγα έβγαλε διπλό στην Τενερίφη και φλερτάρει με την παραμονή. Θα χρειαστεί από μηδέν ως δύο βαθμούς για να κλειδώσει την κατηγορία. Υστερεί σε ισοβαθμία με τις Σπόρτινγκ, Σοσιεδάδ Β’, Αμορεμπιέτα. Κλείνει τη σεζόν στο Λούγκο. Το Μπούργος παίζει για το κέφι του.

ΟΥΕΣΚΑ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ Β’

Η Ουέσκα δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο και δεν είναι και στα καλύτερά της καθώς μετρά 5 ματς χωρίς νίκη. Η Σοσιεδάδ Β’ κυνηγά το θαύμα. Οφείλει να κάνει το 2 στα 2 και να μην πάρει πάνω από ένα βαθμό μία εκ των Μάλαγα, Σπόρτινγκ με τις οποίες ευνοείται σε ισοβαθμία. Κλείνει τη σεζόν στην ”Ανοέτα” με τη Σαραγόσα. Το να σκοράρει πρώτη η Σοσιεδάδ Β’ (πληρώνει κοντά στο 2,00) θα είναι σημαντικό καθώς θα μπουν στην πρίζα τόσο η Μάλαγα όσο και η Σπόρτινγκ.

ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ – ΑΜΟΡΕΜΠΙΕΤΑ

Η Καρταχένα δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο αλλά στην έδρα της μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Η Αμορεμπιέτα είναι η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες παραμονής. Πέρα από το -5 που τη χωρίζει από θέση ασφαλείας, υστερεί σε ισοβαθμία με τις Σπόρτινγκ, Σοσιεδάδ – υπερτερεί με τη Μάλαγα. Είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα της Segunda. Κλείνει τη σεζόν υποδεχόμενη την Πόνφε. Θα έβαζα κατιτίς στον άσο.

ΦΟΥΕΝΛΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Η Φουένλα έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό. Μετρούσε επτά σερί ήττες μέχρι που έβγαλε διπλό στο Λούγκο. Η Σπόρτινγκ νίκησε τη Χιρόνα και θα χρειαστεί από 0 ως δύο βαθμούς για να σωθεί. Υπερτερεί σε ισοβαθμία με Μάλαγα, Αμορεμπιέτα – υστερεί με τη Σοσιεδάδ Β’. Κλείνει τη σεζόν στο Χιχόν με τη Λας Πάλμας, Οι Αστουριάνοι οπαδοί θα μετατρέψουν το ”Φερνάντο Τόρες” σε έδρα της Σπόρτινγκ. Διπλό το βλέπω.

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΟΔΟΣ – PLAY OFF

 

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΟΒΙΕΔΟ

Η Λας Πάλμας έκανε το αυτονόητο, νίκησε στο Αλκορκόν κι έχει μπροστά της έναν αυθεντικό τελικό. Είναι 7η με 64β. όσους έχει και η Χιρόνα με την οποία υστερεί σε ισοβαθμία. Βρίσκεται στο -1 από την 5η Οβιέδο με την οποία έφερε 1-1 στον 1ο γύρο. Κλείνει τη σεζόν στο Χιχόν. Ο Μπόρχα Μπαστόν έχασε πέναλτι στο 70ο λεπτό και η Οβιέδο άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο 3-3 με τη Σαραγόσα. Κλείνει τη σεζόν υποδεχόμενη την Ιμπίθα. Η διοίκηση της Λας Πάλμας ανακοίνωσε sold out κάτι που δε συνέβη εδώ και χρόνια ακόμη κι όταν οι Κανάριοι φιλοξένησαν ομάδες όπως η Μπάρτσα και η Ρεάλ. Θα ρισκάρω στον άσο.

ΧΙΡΟΝΑ – ΜΙΡΑΝΤΕΣ

Η Χιρόνα κρατά την 6η θέση καθώς υπερτερεί σε ισοβαθμία με τη Λας Πάλμας. Ευνοείται, επίσης, σε ισοβαθμία τόσο με την Οβιέδο όσο και με την Πόνφε. Κλείνει τη σεζόν στο Μπούργος. Η Μιραντές διέλυσε την Ιμπίθα και σώθηκε. Κρίνεται σημαντική η απουσία του τιμωρημένου 1ου σκόρερ (14 γκολ) της ομάδας, Καμέγιο. Βλέπω τη Χιρόνα να κερδίζει.

ΠΟΝΦΕ – ΛΕΓΑΝΕΣ

Η Πόνφε έχασε στο Βαγιαδολίδ κι έπεσε στην 8η θέση, στο -2 από την 5η Οβιέδο, στο -1 από την 6η Χιρόνα και την 7η Λας Πάλμας. Το κακό για την Πόνφε είναι ότι υστερεί σε ισοβαθμία και με τις τρεις. Κλείνει τη σεζόν στην Αμορεμπιέτα. Η Λεγανές περιμένει να ολοκληρωθεί η αποτυχημένη γι’ αυτήν σεζόν.

ΙΜΠΙΘΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Η αδιάφορη Ιμπίθα προέρχεται από το 0-4 στην έδρα της Μιραντές. Η Βαγιαδολίδ υπέφερε αλλά νίκησε 2-0 την Πονφεραδίνα. Βρίσκεται στο -2 από το Έιμπαρ με το οποίο ευνοείται σε ισοβαθμία. Κλείνει τη σεζόν στο ”Θορίγια” με την Ουέσκα. Διπλό το βλέπω.

ΑΛΜΕΡΙΑ – ΑΛΚΟΡΚΟΝ

Η Αλμερία θα είναι από το βράδυ του Σαββάτου ομάδα της Primera αν νικήσει την Αλκορκόν ή αν την ίδια ώρα η Βαγιαδολίδ χάσει στην Ιμπίθα. Κλείνει τη σεζόν στη Μαδρίτη με τη Λεγανές. Η Αλκορκόν έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό.

ΕΪΜΠΑΡ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Το Έιμπαρ πέρασε από το Λεγανές κι εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια του. Ευνοείται σε ισοβαθμία με την Αλμερία – υστερεί με τη Βαγιαδολίδ. Κλείνει τη σεζόν στο Αλκορκόν. Η Τενερίφη έχασε 0-2 από τη Μάλαγα αλλά ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα κι εξασφάλισε μία θέση στα play off. Είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας. Κλείνει τη σεζόν στα Κανάρια με την Καρταχένα. Το Έιμπαρ έχει τεράστια ευκαιρία να πάρει την απευθείας άνοδο. Δε νομίζω να την κλοτσήσει.

 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ – ΑΜΟΡΕΜΠΙΕΤΑ                            1

ΦΟΥΕΝΛΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ                                       2

ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ PLAY OFF

ΙΜΠΙΘΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ                                          2

ΧΙΡΟΝΑ – ΜΙΡΑΝΤΕΣ                                  1 και OVER 1,5

ΕΪΜΠΑΡ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ                                              1

SOLD OUT ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΑ

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΟΒΙΕΔΟ                                       1

ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΡΩΤΗ Η ΣΟΣΙΕΔΑΔ Β’

ΕΠΙΛΟΓΗ PRIMERA

ΙΑΓΟ ΑΣΠΑΣ ANY TIME

About Author