Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται η 1η αγωνιστική της Primera. Χθες, η Θέλτα προηγήθηκε 2-0 αλλά η Εσπανιόλ κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι στις καθυστερήσεις – η Βιγιαρεάλ πέρασε από το Βαγιαδολίδ – η απογοητευτική Μπάρτσα απειλήθηκε με ήττα από τη Ράγιο!!

ΚΑΔΙΘ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Η Κάδιθ δεν έχει αξιοσημείωτες αλλαγές στο ρόστερ της συγκριτικά με την περσινή περίοδο. Θα παλέψει σκληρά για την παραμονή. Θα παραταχθεί ελλιπής.

Η Σοσιεδάδ έχασε αλλά και πήρε ποδοσφαιριστές. Οι Ραφίνια, Πόρτου, Γιανουζάι αποχώρησαν – ο Ιάπωνας μέσος Κούμπο, ο πολύ καλός εξτρέμ Μπράις Μέντες (πρώην Θέλτα) μετακόμισαν στο Σαν Σεμπαστιάν. Στα θετικά, η παραμονή των Νταβίντ Σίλβα, Μερίνο, Ισάκ – στα αρνητικά η απουσία του εξτρέμ και αρχηγού Ογιαρθάμπαλ που χάνει και το Μουντιάλ. Περίπου 1000 Βάσκοι οπαδοί ταξίδεψαν στο Κάδιθ όπου η Σοσιεδάδ δε χάνει τα τελευταία 29 χρόνια. Θα ρισκάρω στο διπλό.

 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΧΙΡΟΝΑ

Η Βαλένθια είναι κλιματολογικά η πιο προβληματική ομάδα της κατηγορίας καθώς οι οπαδοί της βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα με τον ιδιοκτήτη, Λιμ. Ο Γκατούζο έχει δύσκολο έργο. Ο Πορτογάλος εξτρέμ Γκέδες που πήγε στη Γουλβς είναι η σημαντικότερη απώλεια – ο εξτρέμ Σάμου Καστιγέχο (πρώην Μίλαν) κι ο νεαρός χαφ Νίκο (δανεικός από τη Μπάρτσα) είναι οι σημαντικότερες προσθήκες. Πολλά θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή μη του Σολέρ. Αν φύγει κι αυτός, ο Γκατούζο έσφιξε. Ο τιμωρημένος αριστερός μπακ Γκαγιά κι ο τραυματίας στόπερ Παουλίτσα χάνουν την πρεμιέρα.

Η Χιρόνα κράτησε τον 35χρονο Ουρουγουανό bomber, Στουάνι, ο οποίος σημείωσε 23 γκολ πέρσι στη Segunda. Δείχνει ενισχυμένη συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν.

Το να σκοράρει η Χιρόνα πληρώνει, περίπου, 1,60.

 

ΑΛΜΕΡΙΑ – ΡΕΑΛ

Η Αλμερία θα στηριχτεί, κατά βάση, στο περσινό ρόστερ. Πήρε πολύ καλό τερματοφύλακα, τον Πατσέκο από την Αλαβές. Υπάρχει ενδεχόμενο να πουλήσει τον σκόρερ της, Ουμάρ Σαντίκ αν έρθει πρόταση πάνω από 20 χαρτιά.

Για τη Ρεάλ τα δεδομένα είναι γνωστά. Θ’ απουσιάσουν από την πρεμιέρα οι τραυματίες Καρβαχάλ και Ροντρίγκο.

 

ΔΥΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΑΔΙΘ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ                                         2

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΧΙΡΟΝΑ                    OVER 0,5 ΧΙΡΟΝΑ

 

About Author