Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 19η αγωνιστική της Primera, η τελευταία του 1ου γύρου. Στα χθεσινά, η Κάδιθ νίκησε εύκολα 2-0 τη Μαγιόρκα – η Μπάρτσα είχε τα χάλια της και υπέφερε στο 1-0 επί της Χιρόνα – η Σεβίλη, για πρώτη φορά φέτος, πέτυχε μία άνετη νίκη – η Μπέτις χρειάστηκε ένα πέναλτι στο τέλος για να περάσει από το Χετάφε. Κατά τ’ άλλα, Γρανάδα και Λας Πάλμας μας έδωσαν μία ταπεινή δυαδούλα!!!!

 

ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ

Το πρώτο μισό σεζόν, μπορεί να χαρακτηριστεί ονειρικό για την Οσασούνα. Οι Ναβάροι βρίσκονται στην 7η θέση της Primera και στα ημιτελικά του Copa del Rey μετά το 2-1, στην παράταση, επί της Σεβίλης, το μεσοβδόμαδο. Η Οσαούνα δεν έχει φέρει ισοπαλία σε 9 ματς (6-0-3) στην Παμπλόνα. Η Ατλέτικο, αφού έμεινε εκτός Ευρώπης το φθινόπωρο, έμεινε κι εκτός κυπέλλου μετά την ήττα από τη Ρεάλ, 1-2 στην παράταση. Πλέον, ο μοναδικός στόχος που απέμεινε στο Σιμεόνε είναι να τερματίσει στην 4άδα και να εξασφαλίσει το Champions League της επόμενης σεζόν. Ο Χιμένες θα πάρει τη θέση του τραυματία Σάβιτς στο κέντρο της άμυνας. Το g/g είναι καλοπληρωμένο.

 

ΘΕΛΤΑ – ΑΘΛΕΤΙΚ

Η Θέλτα, μετά τη χθεσινή νίκη της Κάδιθ, έπεσε εντός της επικίνδυνης ζώνης, κάτι που αδικεί τους Γαλιθιάνους με βάση την εικόνα τους, τουλάχιστον, στα δύο τελευταία παιχνίδια. Η Θέλτα έκανε τη Βιγιαρεάλ να υποφέρει αλλά έμεινε στο 1-1, ήταν σαφώς ανώτερη της Μαγιόρκα αλλά δεν πήρε ούτε βαθμό στην Πάλμα. Πέρασαν 129 ημέρες από την τελευταία νίκη της Θέλτα στο Βίγκο!! Η Αθλέτικ παραμένει χωρίς νίκη στα τέσσερα ματς που έδωσε για την Primera μετά τη διακοπή. Ωστόσο, μεσοβδόμαδα, έβγαλε διπλό στο ”Μεστάγια” και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Copa del Rey. Κι εδώ το g/g είναι καλοπληρωμένο.

 

ΡΕΑΛ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Η Ρεάλ ανέκαμψε άμεσα μετά την απώλεια του Super Cup. Νίκησε, 3-2 με ανατροπή, τη Βιγιαρεάλ, έβγαλε σούπερ διπλό στο Μπιλμπάο, απέκλεισε, μετά από παράταση, την Ατλέτικο και πέρασε στα ημιτελικά του Copa del Rey. Μετά τη χθεσινή νίκη της Μπάρτσα, βρίσκεται στο -6 από την κορυφή. Οι Αλάμπα, Μεντί, Καρβαχάλ, Λούκας Βάσκεθ, Τσουαμενί είναι εκτός – ο Καμαβινγκά θα παίξει αριστερό μπακ!! Η Σοσιεδάδ μετρούσε εννέα σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι που ήρθε το 0-1 από τη Μπάρτσα στο ”Καμπ Νόου” για το κύπελλο. Οι Βάσκοι έχουν και πάλι εκτός τους βασικούς χαφ Νταβίντ Σίλβα και Μερίνο τη στιγμή που οι τραυματισμοί αναπληρωματικών, κατά βάση, ποδοσφαιριστών περιορίζουν τις επιλογές του τεχνικού Ιμανόλ στο να φρεσκάρει την ομάδα. Το g/g αποτελεί επιλογή και σ’ αυτό το παιχνίδι. Ωστόσο, μου φαίνεται υπερβολικό το 2,00 στο ”over 1,5 κάρτες Ρεάλ” και θα το τιμήσω.

 

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Η Βαγιαδολίδ δεν κερδίζει τη Βαλένθια στο ”Θορίγια” εδώ και 20 χρόνια!! Μπήκε στην αποστολή της Βαγιαδολίδ ο Καναδός επιθετικός Λάριν ….

 

ΤΡΙΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΟΣΑΣΟΥΝΑ – ΑΤΛΕΤΙΚΟ                                      G/G

ΘΕΛΤΑ – ΑΘΛΕΤΙΚ                                                G/G

ΡΕΑΛ – ΣΟΣΙΕΔΑΔ                             OVER 1,5 ΚΑΡΤΕΣ ΡΕΑΛ

About Author