Οι εναπομείνασες αγωνιστικές, παρέα με την τρέχουσα, στην Primera είναι 5. Τέσσερις ομάδες, με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες, διεκδικούν τον τίτλο. Στην ουρά, οχτώ ομάδες προσπαθούν ν’ αποφύγουν τον υποβιβασμό. Στη Segunda, οι εναπομείνασες αγωνιστικές είναι 6. Εσπανιόλ και Μαγιόρκα φλερτάρουν έντονα με την επιστροφή τους στην Primera. Από κει και πέρα, όλα είναι ανοιχτά.

 

PRIMERA – Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Ατλέτικο: Μπάρτσα – εκτός, Σοσιεδάδ – εντός, Οσασούνα – εντός, Βαγιαδολίδ – εκτός

Ρεάλ: Σεβίλη – εντός, Γρανάδα – εκτός, Μπιλμπάο – εκτός, Βιγιαρεάλ – εντός

Μπάρτσα: Ατλέτικο – εντός, Λεβάντε – εκτός, Θέλτα – εντός, Έιμπαρ – εκτός

Σεβίλη: Ρεάλ – εκτός, Βαλένθια – εντός, Βιγιαρεάλ – εκτός, Αλαβές – εντός

 

 

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΧΕΤΑΦΕ

Η Βιγιαρεάλ ήταν πολύ καλή την Πέμπτη, στρίμωξε την Άρσεναλ και θα μπορούσε, ενόψει της ρεβάνς, να πάρει καλύτερο σκορ από το τελικό 2-1. Ακόμη κι έτσι, οι πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό είναι πολλές. Μία Βιγιαρεάλ, η οποία ”πληρώνει” την ευρωπαϊκή της πορεία με απώλειες στο πρωτάθλημα. Στα τέσσερα πιο πρόσφατα για την Primera, μετρά τρεις ήττες και μία νίκη. Ο τεχνικός Έμερι θα προχωρήσει σε rotation. Ο μέσος Τριγκέρος είναι τιμωρημένος, ο φορμαρισμένος μπακ Φόιτ τραυματίας. Με το που έσφιξε, η Χετάφε ξύπνησε και αφού ζόρισε όσο δε πάει τη Ρεάλ, έβγαλε διπλό παραμονής στην Ουέσκα. Τούτη την ώρα απέχει τέσσερις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Με βάση και το πρόγραμμά της ως το τέλος, εκτιμώ ότι θα μείνει ευχαριστημένη με την ισοπαλία.

 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΑ

Η Βαλένθια, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε, παλεύει για τη σωτηρία εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών του ιδιοκτήτη της, Λιμ. Απέχει έξι βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Με δεδομένες τις εκτός έδρας αδυναμίες της, θα ψάξει τέσσερις βαθμούς στα τρία εντός με Μπάρτσα, Βαγιαδολίδ κι Έιμπαρ ώστε να κλειδώσει την παραμονή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιθετικός Μάξι Γκόμες είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ κόντρα στη Μπάρτσα από τη σεζόν 2017/18 όταν πήγε στο ισπανικό πρωτάθλημα και στη Θέλτα. Σκόραρε έξι γκολ σε ισάριθμα ματς με αντίπαλο τους Καταλανούς (δύο με τη Θέλτα – τέσσερα με τη Βαλένθια). Η Μπάρτσα κατάφερε να χάσει, με ανατροπή, από τη Γρανάδα στο ”Καμπ Νόου” και πάει να γκρεμίσει ό,τι με πολύ κόπο έχτισε το τελευταίο τρίμηνο. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, βρίσκεται στο -5 από την Ατλέτικο και στο -3 από τη Ρεάλ. Οι Μέσι, Γκριεζμάν, Ντε Γιονγκ βρίσκονται στο όριο καρτών. Βλέπω τη Βαλένθια να πληρώνει τα σπασμένα της Γρανάδα …

 

ΦΟΥΕΝΛΑ – ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ

Τα εντός έδρας παιχνίδια της Φουενλαμπράδα είναι, συνήθως, διασκεδαστικά. Έχουν γκολ. Στα επτά πιο πρόσφατα εντός, η Φουένλα έφερε 1-1 με Αλμερία και Χιρόνα, 2-2 με Οβιέδο και Σαμπαντέλ, έχασε 1-2 από τη Λας Πάλμας, νίκησε 4-1 τη Μαγιόρκα, έχασε 0-1 από τη Σαραγόσα, σπαταλώντας πέναλτι που κέρδισε. Βαθμολογικά, βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Η Καρταχένα βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη και ταξίδεψε με καλή ψυχολογία στη Μαδρίτη μετά το διπλό στο Λογρόνιο. Το over προσφέρεται κοντά στο 2,70.

 

 

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΠΟΝΦΕ

Στα πέντε πιο πρόσφατα εντός, η Λας Πάλμας έφερε 1-1 με Ράγιο, Μαγιόρκα και Μάλαγα, νίκησε 6-1 το Λούγκο, έχασε 1-2 από τη Χιρόνα. Ελλείψει ισχυρού βαθμολογικού κινήτρου, παίζει για το γόητρο. Η Πόνφε εξασφάλισε την παραμονή και χωρίς ιδιαίτερη πίεση, παλεύει να μπει στα play off. Στα πέντε πιο πρόσφατα εκτός μετρά τέσσερις ισοπαλίες, με το ίδιο σκορ 1-1 και το 1-3 από τη Χιρόνα.

 

 

 

ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΗΣ ΓΡΑΝΑΔΑ

 

 

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΠΑΡΤΣΑ                                  2 και OVER

 

 

 

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΑ

 

 

ΜΑΞΙ ΓΚΟΜΕΣ ANY TIME

 

 

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ

 

 

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ – ΧΕΤΑΦΕ                                            Χ

 

 

ΔΥΑΔΑ SEGUNDA

 

 

ΦΟΥΕΝΛΑ – ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ                                 OVER

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΠΟΝΦΕ                                     G/G

 

 

 

About Author