Εργάζομαι σε τοπική εταιρία μεγάλης επαρχιακής πόλης της Αγγλίας εδώ και μερικούς μήνες. Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω το πραγματικό όνομά μου.

Γράφω αυτή την ανοιχτή επιστολή, γιατί ανησυχώ πολύ για το μέλλον όσων σκέφτονται να βγάλουν βίζα σπουδών και εργασίας από τον Ιανουάριο του 2024 και μετά. Έχω προσωπικό ενδιαφέρον, γιατί σκόπευα να φέρω και τη σύντροφό μου στην Αγγλία.

Δεν ξέρω αν, με τους νέους περιορισμούς στο νομικό πλαίσιο για τη νόμιμη μετανάστευση που σκέφτεται να θέσει σε εφαρμογή από του χρόνου η Βρετανική Κυβέρνηση, υπάρχουν πλέον περιθώρια διαπραγμάτευσης σε διπλωματικό επίπεδο με την Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί μία φόρμουλα κάπως «ευνοϊκή» για τους Έλληνες που θέλουν να σπουδάσουν και να εργαστούν εδώ. Αν θεωρούν ότι υπάρχει έστω και κάτι που μπορούν να κάνουν για αυτό, καλό θα ήταν, γιατί σύντομα πολλοί θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση.

Σε ό,τι με αφορά αποφοίτησα από ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας, ήρθα στην Αγγλία για Μεταπτυχιακό, βρήκα δουλειά κι έπεισα με πολύ μεγάλη δυσκολία τη σύντροφό μου να με ακολουθήσει κι εκείνη για να στήσουμε τη ζωή μας εδώ. Όμως λόγω των εξελίξεων βλέπουμε πια το μέλλον μας με αβεβαιότητα.

Στο μεταξύ τα οικονομικά μου είναι δύσκολα, γιατί επιβιώνω μόνο με το μισθό μου. Εκείνη -ευτυχώς ή δυστυχώς μην ξέροντας πια πώς να αξιολογήσουμε την όλη κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί- προς το παρόν εργάζεται στην Ελλάδα, κάνει αποταμίευση και μαζί κάνουμε όνειρα και συζητάμε πώς να προχωρήσουμε.

Θεωρώ ότι όπως εμείς, έτσι και πάρα πολλά άλλα ζευγάρια που βρίσκονται στη θέση μας, είμαστε σε φάση να πάρουμε μία πολύ δύσκολη και σοβαρή απόφαση για το επαγγελματικό, αλλά κυρίως το προσωπικό μας μέλλον. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αγάπη θα νικήσει κάθε εμπόδιο, αλλά καλή θα ήταν και κάποια βοήθεια από την Πολιτεία για τους Έλληνες της Αγγλίας!

Μην μας ξεχνάτε!

 

ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Πείτε μας τη γνώμη σας
5Τέλειο1Καλό1Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.