Ένα παραμύθι που αξίζει να διαδοθεί…

Μιας και είναι Παρασκευή, ας ανακαλύψουμε ένα όμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που κάθε οικογένεια θα μπορούσε να το διαβάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι ένα ξεχωριστό παραμύθι κατά τη γνώμη μου, γιατί είναι βγαλμένο μέσα από τη σύγχρονη καθημερινότητα του σχολείου και προσφέρεται δωρεάν για ανάγνωση.

Πρόκειται για την ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα από την Ουκρανία που συναντά ένα ιδιαίτερα παρατηρητικό κοριτσάκι στο νέο του σχολείο, και μας διδάσκει πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε προσοχή στους άλλους γύρω μας, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τα θύματα εγκλημάτων –και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα θύματα εγκλημάτων πολέμου- και να τους προσφέρουμε την κατάλληλη υποστήριξη για να ορθοποδήσουν και πάλι.

Τα περισσότερα από τα θύματα πολέμου από την Ουκρανία, που καταφεύγουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι γυναίκες και παιδιά. Και αυτά τα παιδιά πηγαίνουν πλέον στο σχολείο στην κοινότητα υποδοχής τους. Επομένως αυτό το σχολείο γίνεται ένα από τα πρώτα σημεία κοινωνικής επαφής και διαπολιτισμικής επικοινωνίας μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των προσφύγων.

Το παραμύθι «The Girl Who Kept Her Eyes Open» στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά-μαθητές (7-10 ετών) και τους ενήλικες (τους γονείς και δασκάλους τους) για τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα μικρά παιδιά, που δραπετεύουν από τον πόλεμο καθώς και για τα δικαιώματά τους.

Μπορείτε να το «κατεβάσετε» μόνο στα Αγγλικά από τους ακόλουθους συνδέσμους:

https://victims-rights.campaign.europa.eu/en/country/all/crimes           και

https://icfnextcloudshare.blob.core.windows.net/victims-rights/digital-book/digital_book/DG_JUST_children-book_EN.pdf

 

Καλό Σαββατοκύριακο & Καλή ανάγνωση!

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

https://www.facebook.com/photo/?fbid=708744834630304&set=a.292374872933971

Πείτε μας τη γνώμη σας
4Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.