Λίγες μέρες πέρασαν από τότε που η ΑΑΔΕ εξέδωσε τις νέες επικαιροποιημένες λίστες των μεγαλομπαταχτσόπουλων, που χρωστάνε στο Ελληνικό Δημόσιο από 150 χιλ. Ευρώ και πάνω. Το συγκεκριμένο «σπορ» επεβλήθη τρόπον τινά από το εισαγόμενο τρίο της ντροπής, την Τρόϊκα, που κατά τα άλλα θέλουν να λέγονται και οικονομολόγοι, πριν από 12 περίπου χρόνια για να βλέπουν τα υπόλοιπα κορόιδα της αγαπημένης Μπανανίας μας, που πληρώνουν κανονικότατα τους φόρους και τις εισφορές τους, τι «παθαίνουν» οι μπαταχτσήδες και να παραδειγματίζονται…

Η πρώτη λίστα λοιπόν που δημοσιεύτηκε ποτέ στο μακρινό πλέον σωτήριο έτος 2011 από τους «γαλαντόμους» δανειστές μας, περιείχε αρχικά 13 χιλιάδες περίπου ονόματα μεγαλοοφειλετών. Το Ελληνικό Δημόσιο υποχρεώθηκε εν συνεχεία από τη δημοσίευσή της να εισπράξει περί τα 5,5 δις Ευρώ από τους οφειλέτες αυτής της λίστας το ταχύτερο δυνατόν ως απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουμε τότε μία από τις δόσεις της «ελεημοσύνης».

Από τις λίστες βέβαια και τότε και τώρα συνεχίζει, όπως είναι φυσικό, να απουσιάζει ο μεγαλύτερος μπαταχτσής όλων, που είναι το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο! Σήμερα η λίστα αυτή έχει αυγατίσει φτάνοντας στα 27 χιλιάδες ονόματα συνολικά, από τα οποία μάλιστα περίπου χίλια είναι αλλοδαποί, που θέλησαν να ζήσουν λίγο «επικίνδυνα» μπλέκοντας με το ελληνικό φορολογικό «μεγαλείο» και κερδίζοντας έτσι τη δημοσιότητα που τους αναλογεί! Στις λίστες συμπεριλαμβάνονται και εταιρίες. Μάλιστα αρκετές εξ αυτών ανήκαν στο κράτος-«επιχειρηματία» αλλά και σε πολλά φυσικά πρόσωπα που έχουν πλέον αποδημήσει εις Κύριον, οπότε και τα χρέη που τους αναλογούν δεν θα εισπραχθούν ποτέ.

Δυστυχώς όλοι σκεφτόμαστε πως απλά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας κανονικότατα χρόνια τώρα, ότι και καλά θα εισπραχθούν τα οφειλόμενα στο ακέραιο.

To be continued… που λένε και στο χωριό μου!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο3Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.