«Θα την πληρώσουν τα τετράποδα…»

Είναι τραγικό να συνειδητοποιείς πόσο καταστροφικό και συμφεροντολογικό ον είναι ο άνθρωπος. Είναι τόσο τρομερό που στην παραμικρή δυσκολία που θα αντιμετωπίσει, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε άλλο ον που συναντά μπροστά του.

Διανύουμε τη δεύτερη καραντίνα λοιπόν και πάλι οι τετράποδες ψυχές βρίσκονται στο προσκήνιο….όχι για καλό! Τα κατοικίδια ζωάκια χρησιμοποιούνται και πάλι ως το μέσο ώστε να παρακάμψουμε τους κανονισμούς που θέτει η πολιτεία, δικαίως ή αδίκως άλλο ζήτημα. Αθώες ψυχές που θα εγκαταλειφθούν και πάλι από πολλούς σε κάποια ερημιά με τη λήξη της καραντίνας, καθώς θα έχουν εκπληρώσει πλέον το σκοπό τους ως αιτιολογία εξόδου «υπ’ αριθμόν. 6».

Έτσι δεν μου προκάλεσε έκπληξη η είδηση ότι κατά την πρώτη ημέρα του δεύτερου «κλειδώματος» οι αιτήσεις για υιοθεσίες αδέσποτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Δεν μου προκάλεσε εντύπωση η ταχύτητα με την οποία γίνεται το «αλισβερίσι», γιατί κατανοώ το γεγονός ότι κάθε έγκλειστος στο σπίτι για ώρες ατελείωτες χρειάζεται μια παρεούλα να μοιραστεί τον πόνο του.

Αυτό όμως που μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι κανείς από τους «εποχικούς» φιλόζωους δεν αναλογίζεται τη ζημιά που προκαλεί σε κάθε τέτοια άμοιρη ψυχούλα, όταν ξαφνικά την εγκαταλείπει. Δεν χρειάζεται άλλο το κατοικίδιο, δεν χωράει στο διαμέρισμα, είναι αλλεργικός, δεν μπορεί να το συντηρεί άλλο, το βαρέθηκε και λοιπά, ισχυρίζονται κατά την επιστροφή τους στις φιλοζωικές οργανώσεις. Και τυχερό θα είναι αν το επιστρέψουν εκεί και δεν το παρατήσουν απλά σε κάποια έρημη τοποθεσία.

Επομένως όλοι όσοι καταφεύγετε σε τέτοιες παρορμητικές ενέργειες να αναλογιστείτε ότι το κατοικίδιο δεν είναι «δάνειο» αλλά μια ζωντανή ψυχή που χρειάζεται φροντίδα ακόμη και μετά τη λήξη της καραντίνας. Θα χρειάζεται χρόνο και αγάπη όπως κάθε μέλος της οικογένειάς σας, ίσως και περισσότερο γιατί για αυτό είστε όλος του ο κόσμος που καταρρέει ξαφνικά, όταν το πετάξετε στα αζήτητα.

Αλήθεια, θα εγκαταλείπατε άλλο μέλος της οικογένειας σας; Ή θα θέλατε να σας εγκαταλείψουν;!!!!

Παναγιώτης Πέτσας

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.