Χρήσιμες συμβουλές επιχειρηματικής αυτοβελτίωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οραματιστείτε το τελικό προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να παρέχετε αποκλειστικά και μόνο στην ιδανική εκδοχή του.

  • Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις! (Walt Disney)

 

Ξεκινείστε άμεσα την υλοποίηση του οράματός σας. Αν είναι δυνατόν…ΧΘΕΣ!!! Απαραίτητο είναι βέβαια να υπάρχει καταγεγραμμένος ένας βασικός σχεδιασμός, αλλά προχωρήστε σύντομα στην ενεργή δράση για την υλοποίηση του εκάστοτε στόχου, έστω και σε δοκιμαστικό στάδιο.

  • Το θέμα δεν είναι να έχεις όλες τις απαντήσεις πριν το ξεκίνημα. Το θέμα είναι να ανακαλύψεις τις σωστές ερωτήσεις κατά τη διαδρομή. (Robert Kiyosaki)

 

Customer feedback & WINWIN επικοινωνία: Ακούστε πολύ προσεκτικά τι έχει να σας πει ο πελάτης σας, ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα λεγόμενά του! Μπείτε στη θέση του και κατανοείστε τι ακριβώς σας επισημαίνει και γιατί, καθώς μόνο να κερδίσετε έχετε. Τι;! Μα σας δείχνει έτσι, έστω και άθελά του, με τις παρατηρήσεις και τις προσωπικές προτιμήσεις του τις ανερχόμενες καταναλωτικές τάσεις του αγοραστικού κοινού, κι άρα πως να αποκτήσετε ένα best-seller!

 

Αναλογιστείτε ποιο είναι το δυνατό ΣΑΣ χαρακτηριστικό, ταλέντο, κλίση, δεξιότητα, αποτύπωμα της προσωπικότητάς σας στην κοινωνία, το οποίο σας κάνει να αισθάνεστε πραγματική απόλαυση και χαρά, ουσιαστική πληρότητα, αυτοεκπλήρωση, σας δίνει δυναμική ώθηση ως άνθρωπο κι επαγγελματία, να είστε τόσο ουσιαστικά ευτυχισμένος, ώστε να αφιερώνετε χρόνο και φαιά ουσία σε ένα αντικείμενο που βρίσκεται κοντά στα άμεσα ενδιαφέροντα και τις γνώσεις σας χωρίς καταλαβαίνετε πραγματικά πώς περνάει η ώρα! Εφόσον κάνετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει με αγάπη και θετική διάθεση, τότε η επιτυχία είναι εγγυημένη. Ιδανικά….μετατρέψτε το χόμπυ σας σε προσοδοφόρο επάγγελμα και θα διακριθείτε μέσα από αυτό! Στη συνέχεια αναλογιστείτε πως αυτό το ξεχωριστό στοιχείο της προσωπικότητάς σας μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Οι πλέον μακροχρόνια βιώσιμες επιχειρήσεις είναι αυτές που προσφέρουν ουσιαστικό όφελος στον πελάτη και η εταιρική κουλτούρα τους είναι πραγματικά ωφέλιμη προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Εφαρμόστε την αρχή του Pareto ή αλλιώς γνωστή ως αρχή του «80% αποτέλεσμα – 20% προσπάθεια» στις καθημερινές σας προσωπικές κι επαγγελματικές υποχρεώσεις, ώστε να αυξηθεί κατακόρυφα η αποδοτικότητα κι αποτελεσματικότητα των ενεργειών σας. Σε αυτό το λίγο πλην όμως ουσιαστικό και στοχευμένο 20% της συνολικής μας προσπάθειας, θα πρέπει να δαπανούμε τον περισσότερο χρόνο μας με σωστό προγραμματισμό της μέρας μας και να κατευθύνουμε τη σκέψη και την ενέργειά μας καθημερινά. Πρακτικά η αρχή αυτή υποστηρίζει πως ένα πολύ μικρό μόνο μέρος του συνόλου των ενεργειών μας προκαλεί στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος των αποτελεσμάτων κι επιφέρει τις πλέον ζωτικής σημασίας αλλαγές στη ζωή μας.

 

Αποφύγετε να πέσετε στην «παγίδα της τελειότητας» προαποφασίζοντας σε ποια σημαντικά τμήματα μίας εργασίας αξίζει να αναλώσουμε περίσσιο χρόνο έχοντας εξαρχής ξεκαθαρίσει τις προδιαγραφές ποιότητας και χρόνου ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

 

Κάντε ΛΑΘΗ! Απενοχοποιείστε την αποτυχία και διδιαχθείτε μέσα από αυτή. Μην μετανιώνετε ποτέ. Μην αποθαρρύνεστε. Κάθε φορά που καλείστε να διορθωθείτε, εξελίσσεστε πραγματικά στον τομέα σας.

  • Αποτυχημένος είναι όποιος δεν προσπάθησε καθόλου.

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
3Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.