Η Jessica Cox έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως για τη φιλανθρωπική της δράση. Επίσης είναι συγγραφέας, ομιλήτρια παρακίνησης σε διάφορες εκδηλώσεις και πιλότος.

Καθημερινά όμως στην προσωπική της ζωή έχει μία τεράστια πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει, γιατί γεννήθηκε χωρίς χέρια. Και για αυτό έχει μάθει να κάνει όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος με τα χέρια, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά τα πόδια της. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά κι όλες τις απαιτητικές δραστηριότητες, όπως η οδήγηση αυτοκινήτου και η ανατροφή των παιδιών της.

Η Κοξ έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, έχει αναγνωριστεί ως ακτιβίστρια κατά του σχολικού εκφοβισμού και είναι Διευθύντρια του Διεθνούς Δικτύου Ακρωτηριασμένων Παιδιών. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για τα σπουδαία της επιτεύγματα.

Αν και ζει χωρίς χέρια από τη γέννησή της, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να χαραχθεί το όνομά της στην ιστορία της παγκόσμιας αεροπορίας ως η μοναδική πιλότος χωρίς χέρια. Ενσαρκώνοντας την καινοτομία και την αστείρευτη αισιοδοξία το αγαπημένο σλόγκαν της Τζέσικα είναι: «Δεν βλέπω αναπηρία στη ζωή μου. Πάντα προσαρμοζόμουν σε κάθε κατάσταση χρησιμοποιώντας τα πόδια μου. Η επιθυμία μου να σπρώξω το κάθε εμπόδιο πιο πέρα ενεργοποιείται από τις αμφιβολίες των τρίτων για τις πραγματικές μου δυνατότητες».

Η κοινωνία όμως συχνά αντιλαμβάνεται τα πράγματα πολύ διαφορετικά και φυσικά η Τζέσικα δεν αποτέλεσε την εξαίρεση απέναντι σε τέτοιες προκαταλήψεις. Αφού πέρασε την εξέταση για το δίπλωμα οδήγησης, η ένσταση ενός επιτηρητή οδήγησε στην ανάκληση της άδειάς της, επιβάλλοντάς της να κάνει τροποποιήσεις στο όχημά της. Εκείνη ωστόσο χωρίς να υποχωρήσει, επανέλαβε για δεύτερη φορά το τεστ οδήγησης σε κανονικό όχημα ξεπερνώντας μάλιστα την προηγούμενη βαθμολογία της και καθιστώντας έτσι τις τροποποιήσεις του οχήματος που της επιβλήθηκαν, εντελώς περιττές. Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει πώς οι αυθαίρετες υποθέσεις μας μπορούν πολύ εύκολα να οδηγήσουν σε εντελώς λανθασμένες εκτιμήσεις, τόσο από άποψη χρημάτων όσο και χρόνου.

Τα κατορθώματα της Τζέσικα καταρρίπτουν τα στερεότυπα γύρω από την αναπηρία κι αποτελούν ένα λαμπερό φόρο τιμής στην ανθρώπινη ανθεκτικότητα.

Γνωρίζουμε άραγε πολλά τέτοια εμπνευσμένα παραδείγματα προσωπικοτήτων που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης;!

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
7Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.