Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί; Ιδού το ερώτημα!

Υπάρχουν κι αυτές οι πονεμένες ψυχές που σε καιρούς πανδημίας, όπου κοντεύει να διαλυθεί το σύμπαν (πριν βιαστεί ο αναγνώστης να με κατηγορήσει πως καταστροφολογώ, θα τον παραπέμψω απλά στα δεινά που βρήκαν την ανθρωπότητα μέσα στο 2020), τις πιάνουν τα υπαρξιακά τους. Ανάμεσα σε χιλιάδες αμφίβολες επιλογές κι αναπάντητα ερωτηματικά που ταλανίζουν το μυαλό, ξεπηδούν ερωτήσεις τύπου: Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Θέλουμε άραγε να δημιουργήσουμε οικογένεια; Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί;….που θα αναρωτιόταν κι ο φίλτατος Σαίξπηρ παραφράζοντας το περίφημο «Να ζει κανείς ή να μη ζει; Ιδού η απορία!»!

Και με ποια σοβαρά κριτήρια θα αξιολογήσει αν θα και στη συνέχεια ποιον θα επιλέξει να παντρευτεί ή όχι;…έρχεται γρήγορα-γρήγορα στο μυαλό η επόμενη ερώτηση! Γιατί πολλά λέγονται και γράφονται για τις προϋποθέσεις ενός επιτυχημένου γάμου, αλλά κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να ισχυριστεί ότι κατέχει το αλάθητο του Πάπα και τη μυστική συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο.

Προσωπικά σκέφτηκα δύο ουσιαστικά και πολύ σημαντικά κατά την ταπεινή μου γνώμη κριτήρια επιλογής συντρόφου στη ζωή «με δόξα και τιμή». Είναι όμως εντελώς υποκειμενικά θα αναλογιστεί εύκολα καθένας, αφού είναι απλά η άποψη της γράφουσας! Μα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αγαπητέ αναγνώστη! Τη γνώμη μου γράφω! Διάβασέ τα, αν θέλεις φυσικά γιατί δημοκρατία έχουμε, κι ύστερα επέλεξε τι κρατάς και τι όχι από αυτά.

Λοιπόν, εγώ το αποφάσισα…. «ο άντρας που θα παντρευτώ θα είναι από σόι, σκληρό κολάρο θα φορεί μ’ ολόχρυσο ρολόι κ.ο.κ.»! Και ο άλλος μου εαυτός θα απαντήσει αμέσως «Μμμμμ….και θα προκόψεις»! Γιατί παραξενεύεσαι που το θέτω έτσι; Δεν μπορώ να έχω και μία και δύο και τρεις και χίλιες δεκατρείς απόψει επί του φλέγοντος ζητήματος;!

Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι επί του ζητήματος τούτου έκατσα σοβαρά (σαν κορίτσι της παντρειάς κι εγώ) και το συσκέφτηκα με τον εαυτό μου. Κατέληξα λοιπόν ότι… για εμένα προσωπικά αποκλειστικά δύο μόνο παράγοντες είναι σημαντικοί για τον επιτυχημένο γάμο που εγώ έχω στο μυαλό μου: η υγεία και ο καλός χαρακτήρας των συντρόφων. Όλα τα άλλα γίνονται, έρχονται και παρέρχονται, τα φτιάχνεις και τα ξαναχαλάς όσες φορές θέλεις. Σας κάλυψα;!

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
5Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.