«Εισβολή» στα βόρεια σύνορά μας.

Πραγματική εισβολή παρατηρήθηκε το Σάββατο από νωρίς το πρωί στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, καθώς ορδές τουριστών περίμεναν με στωικότητα για ώρες μέχρι να εισέλθουν στην χώρα μας για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων η αναμονή εισόδου ξεπερνούσε τις δύο ώρες και η ουρά που σχημάτισαν τα αυτοκίνητα τα δυόμιση χιλιόμετρα προς τη Γευγελή της Βόρειας Μακεδονίας. Λίγο καλύτερη ήταν η αναμονή στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, που δεν ξεπερνούσε τη μιάμιση ώρα, καθώς σε κάποια φάση δόθηκε εντολή για ελεύθερη διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων με τους Βούλγαρους τουρίστες να κάνουν επέλαση στη Θεσσαλονίκη, στις ακτές της Σερραϊκής Ριβιέρας, της Πιερίας αλλά και της Χαλκιδικής αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει». Αξιοσημείωτη ήταν επίσης και η διέλευση πολλών Τούρκων τουριστών στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων.

Άλλωστε ήταν προφανής η αυξημένη κίνηση των Βαλκάνιων επισκεπτών είτε με τελικό προορισμό την πόλη της Θεσσαλονίκης, είτε για τράνζιτ διέλευση από τον Περιφερειακό, όπου πινακίδες Σκοπίων και Βουλγαρίας έκαναν παρέλαση μέχρι και τον Κ12. Επίσης όλα τα parking των mall της πόλης είχαν κατακλειστεί από θηριώδης τζιπ και λοιπά αυτοκίνητα με πινακίδες από τις γειτονικές χώρες. Στην Αγίου Δημητρίου μάλιστα παρατάχθηκαν έως και 10 λεωφορεία ταυτόχρονα στη σειρά αποβιβάζοντας Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονταν το Τούρκικο Προξενείο – Σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η κίνηση στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης όχι μόνο από Βαλκάνιους αλλά και από Ευρωπαίους τουρίστες που επέλεξαν την πόλη μας για ένα σύντομο ταξιδάκι, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρίες είχαν βγάλει θέσεις με ιδιαίτερα ελκυστικό κόμιστρο. Οι υποδομές βέβαια παραμένουν στο ίδιο χάλι, γεγονός που δυσφημίζει τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα γενικά που ξεκίνησε ήδη από αρκετά νωρίς φέτος να υποδέχεται τουριστικά κύματα μιας και ο καιρός, αν και αρκετά άστατος, τελευταία φαίνεται να είναι σύμμαχος μας.

Άντε να πέσει κανένα φράγκο στην πόλη, μπας και δούμε άσπρη μέρα…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΣΑΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας
9Τέλειο10Καλό1Αστείο0Wow1Λυπηρό1Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.