«Μα, γιατί ασχολείσαι ακόμη; Το θέμα κρίθηκε δικαστικά άλλωστε. Ο Τζόκοβιτς έχασε», θα μου έλεγε κάποιος. Έχω όμως προσωπικό ενδιαφέρον για την όλη ιστορία για πάρα πολλούς λόγους.

Κατ’ αρχήν εγώ εμβολιάστηκα! Αυτό έκρινα ορθό με τα όσα αντιλαμβάνομαι κι αυτό έπραξα. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια νέα ιατρική και φαρμακευτική τεχνολογία θα ανακαλυφθεί ή τι θα αποκαλυφθεί στο μέλλον για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των εμβολίων στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό που ξέρω είναι ότι χάθηκε κόσμος πολύς πολύ πριν κυκλοφορήσουν τα εμβόλια κι ακόμη χάνεται, γιατί αρνείται να εμβολιαστεί και να προστατευθεί αξιοποιώντας τα συγκεκριμένα όπλα που η ανθρωπότητα έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της. Αυτή την εποχή κρίνω και πράττω αναλόγως με τα τρέχοντα δεδομένα το καλύτερο για εμένα και τους συνανθρώπους μου. Δεν είμαι σε θέση να μπορώ να αξιολογήσω τα επιστημονικά δεδομένα παγκοσμίως, στα οποία δεν έχω πρόσβαση εκ των πραγμάτων!

Ωστόσο βλέπω αφενός έναν άνθρωπο να παλεύει ανυποχώρητα για τα πιστεύω του και για αυτό και μόνο τον σέβομαι. Έχει μία θέση, μία άποψη και την υποστηρίζει μέχρι τελικής πτώσης. Συνεπής κι αξιοθαύμαστος για το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, καθώς απέδειξε ότι είναι έτοιμος να αποδεχτεί και τις συνέπειες των επιλογών του ή να αγωνιστεί για να τις ανατρέψει. Κάποιο νόημα έχει για τον ίδιο όλος αυτός ο αγώνας που ξεκίνησε, και ίσως να μην μας το αποκαλύψει και ποτέ.

Αφετέρου θέλω να ακούσω τουλάχιστον τι έχει να μας πει όχι μόνο ως κορυφαίος αθλητής αλλά κι ως ένας επενδυτής-επιχειρηματίας. Πρόσφατα κατέβαλε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε μία πολύ φιλόδοξη, καινοτόμα προσπάθεια, ώστε να καταπολεμηθεί ο ιός που προκάλεσε την πανδημία μέσω φαρμακευτικής αγωγής πλέον.

Επίσης ωφέλιμο θεωρώ για το σύνολο της κοινής γνώμης να αναλογιστούμε ότι η ακεραιότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των αθλητών, των νομικών ή των όποιων άλλων επαγγελματιών. Είναι προνόμιο των αληθινά ακέραιων ανθρώπων πέρα από δημόσιες σχέσεις και προσπάθεια επίδειξης κι εντυπωσιασμού. Είναι θέμα αρχής και ουσίας να διαφωνείς με κάποιον, αλλά να έχεις την εντιμότητα, την ετοιμότητα αλλά και την ευφυΐα να καθίσεις ήρεμα και συγκροτημένα να τον ακούσεις. Να αξιοποιήσεις μία ευκαιρία ώστε να εκτιμήσεις αν τα επιχειρήματα που προβάλλει, είναι λογικά και βάσιμα. Αδιάφορο πρέπει να σου είναι ποιες και πόσες είναι οι διαφορές σας. Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός ιδεών κι απόψεων μόνο κέρδος προσφέρουν στην κοινωνία. Άλλωστε έχεις κι εσύ το δικαίωμα της επιλογής. Να τις αποδεχτείς, να τις συμμεριστείς εν μέρει ή να τις απορρίψεις, αν δεν σε καλύπτουν.

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

ΠΗΓΕΣ:

Djokovic Owns Mysterious Danish Firm Researching Covid-19 Treatment (forbes.com)

Ρελάνς Τζόκοβιτς: Απέκτησε το 80% εταιρείας για να φτιάξει θεραπεία της covid-19 | Euronews

 

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο0Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.