Επιθυμούμε βαθιά να την κατακτήσουμε. Πολλοί την αναζητούμε στις ανθρώπινες σχέσεις, στα χρήματα και στην επαγγελματική επιτυχία, ωστόσο καταλήγουμε συνήθως στο συμπέρασμα πως αυτή δεν εξαρτάται από εξωγενείς προς εμάς παράγοντες.

Αντιθέτως εκπορεύεται από την ψυχής μας, όπου ενσταλάζονται οι πεποιθήσεις μας. Μόλις όμως εντοπίσουμε τον πραγματικό σκοπό και ό,τι δίνει αληθινό νόημα στη ζωή μας, τότε θα βρούμε και το πολυπόθητο κλειδί της ευτυχίας!

Καταθέτοντας λοιπόν την άποψή μου, που διαμορφώθηκε καθαρά από την προσωπική μου εμπειρία, θα επισημάνω εδώ μερικά πρακτικά σημεία που θεωρώ σημαντικά:

 

  1. Ας αποκτήσουμε τον έλεγχο του μυαλού και του σώματός μας μεριμνώντας για τη σωματική και πνευματική μας υγεία εξίσου καλά.

 

  1. Ας είμαστε ο εαυτός μας ξεκινώντας από το γεγονός πως δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους, γιατί καθένας μας είναι μοναδικός και ξεχωριστός ως άνθρωπος.

 

  1. Ας απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από κάθε αρνητική σκέψη, φόβο, απογοήτευση, εγωισμό, μίσος, θυμό κι άγχος κι ας χαλαρώσουμε. Παράλληλα ας εφοδιαστούμε με θετική ενέργεια, καλοσύνη, συμπόνια, ευγνωμοσύνη κι αγάπη.

 

  1. Ας επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας κάθε φορά που κάνουμε κάτι για το οποίο αισθανόμαστε υπερήφανοι για εμάς, κι ας τον ανταμείψουμε με ένα όμορφο υλικό ή άυλο δώρο.

 

  1. Όσες φορές κι αν «σκοντάψουμε», άλλες τόσες ας «ξανασηκωθούμε», γιατί ο αγώνας της ζωής δεν είναι sprint“ αλλά μαραθώνιος!

 

  1. Ας συγχωρούμε τον εαυτό μας για τα λάθη μας αξιοποιώντας όμως παράλληλα κάθε πολύτιμο μάθημα μέσα από αυτά και ας τα χρησιμοποιήσουμε ως πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Εάν ωστόσο υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό μας που δεν μας αρέσει, ας αναγνωρίσουμε καταρχάς την ύπαρξή του και ας προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε.

 

  1. Ας απολαμβάνουμε τις επιτυχίες μας στο παρόν αναπολώντας ταυτόχρονα και τα παρελθοντικά επιτεύγματά μας ως όμορφες, δημιουργικές στιγμές που τονώνουν την αυτοπεποίθησή μας.

 

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

Πείτε μας τη γνώμη σας
6Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.