Λίγες σκέψεις  έτσι απλά…

Πώς να αρχίσεις και πώς να το τελειώσεις  τις σκέψεις σου και τα συναισθήματα  της τοξικής θετικότητας ?

Ένα θέμα  ευαίσθητο και τόσο πολύπλοκο συνάμα … αφορμή για να ξυπνήσουν ή να αναδυθούν οι  παρακάτω σκέψεις,  στάθηκε η ανάρτηση ενός άρθρου  μιας παλιάς συμμαθήτριας.( Toxic PositivityK.Lukin)

Νομίζω με άγγιξε τόσο πολύ που άρχισα να το παρατηρώ και να διαβάζω σχετικά, όλο και περισσότερο.  Κατέληξα πως δεν τίθεται θέμα αισιοδοξίας ή όχι, αλλά στάσης ζωής.  

Όταν είμαστε καλά, είμαστε καλά , τέλος. Όταν δεν είμαστε όμως ? Όταν πραγματικά συμβαίνει κάτι δύσκολο, θα πρέπει να προσποιηθώ πως όλα βαίνουν τέλεια  ? Για ποιο λόγο ακριβώς ?   Γιατί, έτσι  μας επιβάλλει ” το πρέπει των τελευταίων ετών ….” Oύτε καν …

Πόσα χρόνια ακούμε τα κλισέ  : χαμογέλα , όλα καλά, good vibes only,  είσαι δυνατή  εσύ ,  δεν πειράζει ( μα πειράζει  πώς να το κάνουμε ….) αυτά και σε περιπτώσεις εξαιρετικά δύσκολες.  Τι γίνεται  όμως με τα  αρνητικά συναισθήματα  μας , όταν  αυτά αγνοούνται επιδεικτικά ή χάνονται  οι πολύτιμες τους  πληροφορίες. Θαρρώ,  κάποια στιγμή πως θα γίνουν  χείμαρρος,  ”αν δεν σκύψεις πάνω τους”  και αν δεν ασχοληθείς με την αποκωδικοποίηση  τους, αν δεν φροντίσεις να τα διαφοροποιήσεις ? Πάμε πάλι να τα κρύψουμε ” κάτω από το χαλί ”.

Αντικρουόμενες συνθήκες η ενσυναίσθηση και η  τοξική θετικότητα. Δικαιούμαστε να είμαστε κάπως αλλιώς , σε συγκεκριμένες συνθήκες και  όχι όπως η τοξική θετικότητα επιβάλλει.

Πάμπολλες φορές έχω συλλάβει τον εαυτό μου να με ενοχλεί .. σε μένα, σε άλλους.  Προσπαθώ να το αποφεύγω ενεργητικά. Είσαι εκεί να συμπάσχεις , να κατανοήσεις ή απλά να ακούσεις  . Μπορείς ? έχει καλώς , δεν μπορείς ? επίσης έχει καλώς .

Μου τυχαίνει τακτικά  να με  ρωτάνε ? Κι αν με ρωτάνε τους νοιάζει η απάντηση ? Κι αν δε τους  νοιάζει, τόσο απλά γιατί  ρωτάνε .. Να μη ρωτάνε, το καλύτερο για όλους,  δεν μας κάνει πάντα καλό αυτό το αδιάφορο ενδιαφέρον. Μάλλον δε μας κάνει ποτέ καλό.

Οι ειδικοί  κάποια στιγμή θα αποφανθούν,  θα διαφωνήσουν, θα .. θα .. μετά από μελέτες και μελέτες, έως τότε όλα ανθρώπινα  & αληθινά !

ΟΛΓΑ ΙΝΤΖΙΔΟΥ

Πείτε μας τη γνώμη σας
10Τέλειο1Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.