Tuki Brando: Ο «κληρονόμος» του Marlon

Οι άνθρωποι είναι πολυδιάστατα όντα κατά την άποψή μου, και πιστεύω ότι πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε έτσι επιδιώκοντας, πριν σχηματίσουμε συνολική άποψη για καθέναν τους, να ανακαλύψουμε πρώτα όλες τις πτυχές της πολυσύνθετης εκ των πραγμάτων προσωπικότητάς τους, εφόσον φυσικά μας το επιτρέψουν και οι ίδιοι. Ακόμη κι αυτές που κρύβουν επιμελώς ή κι αυτές που φοβούνται να βγάλουν προς τα έξω εμποδιζόμενοι από διάφορες φοβίες, αναστολές κι ανασφάλειες, που τους κατατρέχουν.

Μάλιστα ο πασίγνωστος κωμικός ηθοποιός του Αμερικάνικου βωβού κινηματογράφου Charlie Chaplin μας άφησε μία ρήση, που συμπυκνώνει κι αποτυπώνει γλαφυρά την επιπολαιότητα και τον επιφανειακό τρόπο με τα οποία αξιολογούμε τον κάθε συνάνθρωπό μας με κριτήριο συνήθως το «εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια». Συνήθιζε λοιπόν να λέει χαρακτηριστικά ότι «Είναι τραγικό πόσοι πολλοί άνθρωποι ντρέπονται για το σώμα τους και πόσοι λίγοι για το μυαλό τους!».

Υπάρχουν λοιπόν και άνθρωποι, όπως ο Tuki, που σκέφτηκε τα πράγματα κάπως διαφορετικά ακριβώς λόγω των αντιφατικών βιωμάτων του. Είναι αφενός εγγονός του διάσημου ηθοποιού Marlon Brando, αλλά έμεινε ορφανός κι από τους 2 γονείς του σε ηλικία μόλις 5 ετών μέσα από ένα ιδιαίτερα τραυματικό οικογενειακό περιβάλλον.  Αν και δοκίμασε επαγγελματικά τον λαμπερό χώρο του ανδρικού μόντελιγκ μέσα από μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία με μερικούς από τους πλέον εμβληματικούς οίκους μόδας, όπως Versace, Dolce & Gabbana και Chanel, ωστόσο θέλησε κι επιδίωξε κάτι πολύ περισσότερο από τη ζωή του. Και παρά τη φαινομενικά πανεύκολη πορεία του, που όλοι μας με προκατάληψη θα σπεύσουμε να υποθέσουμε ότι ήταν στρωμένη μόνο με ροδοπέταλα λόγω ακριβώς των οικογενειακών καταβολών του, οι φήμες λένε άλλα. Πως όχι μόνο δεν κληρονόμησε ούτε σεντς από την τεράστια περιουσία του παππού του, αλλά τουναντίον με τη διαθήκη του τον αποκλήρωσε!

Μέσα ωστόσο από την πορεία που ακολούθησε και τις επιλογές που έκανε στη συνέχεια, φαίνεται να συνειδητοποίησε πως πέρα από τις εφήμερες απολαύσεις της διασημότητας αλλά και τη φυσιολογική ανάγκη κάθε ανθρώπου για βιοπορισμό, δεν του αρκούσε να αποτελεί μόνο μία καλοπληρωμένη «εικόνα». Για αυτό μίλησε με ουσιαστικότερα έργα για το πως πραγματικά θέλει να αυτοπροσδιορίζεται κοινωνικά. Σπούδασε και σήμερα εργάζεται ως γιατρός.

ΣΑΠΦΩ Χ. ΣΑΚΚΗ

 

Πηγή

https://www.facebook.com/photo/?fbid=811302630780100&set=a.109298970980473

Πείτε μας τη γνώμη σας
2Τέλειο3Καλό0Αστείο0Wow0Λυπηρό0Κακό

0 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.